Zaterdag 11 juni en zondag 12 juni 2016 Open Tuinen Weekend Veere

Veere in juni 2In juni is Veere op haar mooist. De pittoreske steegjes zijn bezaaid met stokrozen en over oude stadsmuren slingert uitbundig bloeiende blauwe regen. Achter de monumentale gevels gaan bijzondere tuinen schuil. Tijdens het Open Tuinen Weekend, traditioneel in het tweede weekend van juni, stellen diverse particuliere eigenaren deze ‘Zeeuwse hofjes’ open voor publiek. Van ommuurde binnenplaats tot landelijk vergezicht: iedere tuin heeft zijn eigen karakter. De opbrengst van de entreegelden komt geheel ten goede aan de restauratie en het onderhoud van de Kleine Kerk in Veere. De kerk is tijdens het tuinenweekend gratis geopend, zodat bezoekers de prachtige, soms nog 17e-eeuwse inrichting kunnen bewonderen.

Veerse tuin 2De deelnemende tuinen wisselen jaarlijks. Ook bezoekers die eerder een Veers Open Tuinen weekend hebben bezocht, kunnen nieuwe inspiratie opdoen. In sommige tuinen is iets extra’s te doen, zoals verkoop van kunst, brocante of lekkere versnaperingen. De totale route is per fiets of te voet af te leggen. De stadskern en het buitengebied zijn ook per auto bereikbaar. Wandelliefhebbers hebben de mogelijkheid aan te sluiten op de rondgang over de historische stadswallen en/of de wandelroute door het natuurrijke Veerse krekengebied. Ook leuk: combineer uw bezoek met een vaartochtje over het Veerse meer, beklim de toren van de Grote Kerk met weids uitzicht over de omgeving of verdiep u in de historie van het stadje in Museum Veere.

Entrée per tuin Є 2,-. Passepartout Є 10,-. Zowel een losse entreekaart als een passe-partout koopt u in één van de deelnemende tuinen of in de kerk. Het officiële startpunt is de Kleine Kerk, Kapellestraat 27, 4351 AL Veere. Kijk voor actuele informatie op www.veere-stad.nl .